شکایت کیفری ترک انفاق زوجه

شکایت کیفری ترک انفاق زوجه + شماره تماس برای مشاوره

فهرست مطالب و جدول محتوا

شوهر، موظف است در عقد دائم، به همسر خود، نفقه بپردازد. عدم پرداخت نفقه، بدون عذر موجه، ترک انفاق بوده و در قانون، تحت عنوان جرم ترک انفاق، جرم انگاری شده است. در صورتی که مرد، بنا به هر علتی، از پرداخت نفقه همسر خود امتناع ورزد، زن می‌تواند با مراجعه به دادسرای محل، شکایتی را تحت عنوان «ترک انفاق» بر علیه شوهر خود مطرح نماید. در همین راستا نیز می‌توانید از مشاوره یک وکیل خانواده بهره‌مند شوید.

مدارک لازم برای اثبات ترک انفاق

زوجه، باید مدارک لازم در خصوص اثبات ترک انفاق را به دادگاه ارائه دهد، مخصوصا در شرایطی که زوجه در محل اقامت زوج سکونت دارد، چرا که در چنین شرایطی، اصل بر این است که زوج، نفقه را پرداخت می کند. مدارکی که زوجه می تواند با استناد به آن ها، ترک انفاق را ثابت کند عبارتند از:

استشهادیه: زوجه، می تواند، مدارکی مانند استشهادیه که به معنای شهادت شهود به ترک انفاق توسط زوج و عدم پرداخت هزینه های زندگی زوجه می باشد، را ارائه کند.

صورت مجلس پلیس: زوجه می تواند برای اثبات ترک انفاق، صورت مجلس پلیس را به دادگاه ارائه نماید. صورت مجلس پلیس، مخصوص مواقعی است که زوج، زوجه را از محل اقامت خود بیرون کرده و زوجه با پلیس تماس گرفته است.

فیش واریز وجه از سوی افراد خانواده زوجه: با ارائه این فیش واریزی، زوجه می تواند در دادگاه اثبات کند، برای پرداخت هزینه های زندگی خود، به دلیل عدم پرداخت نفقه از سمت زوج، مجبور به دریافت وجه از خانواده خود شده است.

فیش پرداخت وجوه: فیش پرداخت وجه برای خریدهای ماهیانه زوجه که توسط کارت خود او پرداخت شده است نیز می تواند بیانگر عدم پرداخت نفقه توسط زوج باشد.

در چه صورت شکایت ترک انفاق رد میشود؟

شکایت ترک انفاق ممکن است در شرایط خاصی رد شود. در حقوق ایران، «ترک انفاق» به معنای خودداری غیرموجه مرد از پرداخت نفقه زن و فرزندان (در موارد قانونی) است. اما این شکایت ممکن است به دلایل مختلفی از سوی دادگاه پذیرفته نشود. در ادامه به شرح برخی از دلایل رد شدن ترک انفاق می‌پردازیم:

  • عدم اثبات رابطه زوجیت شرعی و قانونی
  • عدم تمکین زن (ناشزه بودن)
  • پرداخت نفقه توسط مرد
  • عدم احضار یا عدم پیگیری شاکی
  • فقدان سوء نیت یا علم به عدم پرداخت
  • وجود توافق یا شرط خاص

شکایت ترک انفاق برای بار دوم

با هر بار تاخیر یا عدم پرداخت نفقه امکان طرح شکایت ترک انفاق وجود دارد. می‌توان برای بار دوم و حتی چندباره شکایت ترک انفاق مطرح کرد، چون ترک انفاق جرم مستمر است، یعنی تا زمانی که مرد نفقه پرداخت نکند، این جرم ادامه دارد و هر بار قابل پیگیری است. اگر قصد دارید برای مرتبه دوم از ترک انفاق شکایتی را ثبت کنید، بهتر است که با وکیل حرفه‌ای و کاربلد در ارتباط باشید تا بتواند شما را در مسیر درستی قرار دهد. از همین رو مسترداد را ما به شما معرفی می‌کنیم تا مشکلات حقوقی خود را رفع کنید.

شماره تماس برای مشاوره

مسترداد گروهی از وکلای مجرب و با دانش است که در حوزه دعاوی‌های حقوقی و شکایات قضایی تبحر داشته و آماده خدمت رسانی به شما است. بنابراین اگر می‌‌خواهید که مشکلات حقوقی خود را از طریق مشورت با وکیل برطرف کنید، بهتر است با مسترداد تماس برقرار کنید. برای برقراری ارتباط و دریافت مشاوره از وکیل مسترداد می‌توانید با شماره 09120372571 تماس برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *