یکی از اموری که باید مطابق با نظامات مخصوص در دایره سجل احوال یا همان دفاتر ثبت احوال به ثبت برسد. ازدواج اعم از دائم و موقتی است. اثبات زوجیت در لغت به معنای ثابت کردن وجود رابطه همسری میان زن و مرد است و در اصطلاح حقوقی، به فرآیندی اطلاق میشود که به موجب آن، یکی از طرفین یا هر دوی آنها در مراجع قضایی، وجود عقد نکاح دائم یا موقت فیمابین را با ارائه ادله قانونی به اثبات میرسانند.
اثبات زوجیت غیر رسمی
اثبات زوجیت غیررسمی (یعنی ازدواجی که بدون ثبت در دفتر رسمی ازدواج انجام شده باشد) در نظام حقوقی ایران، ممکن است اما نسبتاً دشوار است و نیاز به ارائه دلایل و مستندات معتبر دارد. در ادامه به شرح برخی از روشهای اثبات زوجیت میپردازیم:
- اقرار طرفین
- شهادت شهود
- ارائه صیغهنامه یا نوشته غیردفتری
- عرف و رفتوآمد خانوادگی
اثبات نکاح فقط با خواندن خطبه عقد
اثبات نکاح فقط با خواندن خطبه عقد (بدون ثبت رسمی یا سند مکتوب)، در حقوق ایران ممکن است، اما نیازمند ارائه دلایل معتبر است. صرف خواندن خطبه بهتنهایی برای دادگاه کافی نیست، مگر اینکه با اقرار طرفین یا شهادت شهود همراه باشد. برای اثبات چنین نکاحی، میتوان از شهادت دو مرد عادل یا یک مرد و دو زن عادل استفاده کرد. همچنین رفتوآمد خانوادگی، عکس، پیامک، یا سیغهنامه دستی به عنوان قرینه در کنار خطبه مؤثر است. در صورت پذیرش دلایل، دادگاه حکم به ثبوت زوجیت و امکان ثبت آن در دفتر رسمی میدهد. بدون اثبات، صرف خطبه شرعی در دعوای حقوقی کفایت نمیکند.
اثبات عقد
اثبات عقد در پروندههای حقوقی به سادگی امکانپذیر خواهد بود و افراد میتوانند از اسناد ثبت ازدواج به عنوان بهترین مدرک برای اثبات عقد استفاده کنند. بااینحال، همه ازدواجها در ثبت احوال به ثبت نمیرسند. ممکن است این موضوع دلایل بسیاری داشته باشد، اما برای موفقیت در برخی از پروندههای حقوقی خانوادگی باید بتوانید این رابطه و نسب را به اثبات برسانید.
وکیل برای اثبات زوجیت
اگر به دنبال وکیل برای اثبات زوجیت هستید، دیگر جستجو کافی است زیرا مسترداد در خدمت شماست تا نیازهای حقوقی شما را برآورده سازد. برای برقراری ارتباط و دریافت مشاوره با وکیل خانواده مسترداد کافی است با شماره 09120372571 تماس برقرار کنید.