شکایت برای جرم تهمت و افترا چگونه است و برای اثبات آن چه مدارکی نیاز است؟
یکی از جرایم رایج که توسط افراد انجام می گیرد، تهمت و توهین و افترا می باشد. جرم افترا از جمله جرایمی است که به آبرو و حیثیت افراد لطمه وارد می کند و بر طبق قانون مجازات اسلامی این جرم زمانی به وقوع می پیوندد که عملی را که طبق قانون ، جرم شناخته شده است را به دیگری نسبت دهیم. فردی که به افترا زده شده و شاکی است می تواند برای شکایت از جرم افترا شکواییه ای در رابطه با جرم افترا را تنظیم نماید و به دادسرا ارائه و شکایت خود را مطرح نماید. در همین راستا حضور و همراهی یک وکیل کیفری بسیار میتواند یاریگر شما باشد.
انواع تهمت و افترا
در قانون مجازات ایران دو نوع تهمت و افترا وجود دارد که هر کدام شرایط و مجازات مربوط به خود را دارند و شامل موارد زیر هستند:
- افترا قولی: به شرایطی اطلاق می شود که در آن فرد تهمت زننده با استفاده از الفاظ و کلمات، جرم یا اعمالی را به دیگری نسبت می دهد که این جرم یا عمل ناشایست ثابت شده نیست و شخص تهمت زننده نمی تواند این موضوع را ثابت کند.
- افترا فعلی یا عملی: به شرایطی اطلاق می شود که فرد تهمت زننده اقدام به عملی برای این کار خود کرده است؛ به عنوان مثال ادواتی مانند اسلحه که نگهداری آن بدون مجوز جرم محسوب می شود را در محل زندگی یا کار شخص دیگری قرار می دهد و سپس به شخص مورد نظر تهمت می زند.
مدارک لازم برای طرح شکایت افترا و تهمت
برای طرح شکایت افترا و تهمت در دفاتر قضایی و دادگاه باید این موارد را همراه خود داشته باشید:
- مدارک شناسایی شخص شکایت کننده همچون شناسنامه و کارت ملی
- مدارک و مستندات دال بر توهین و تهمت و افترا
شماره تماس و مشاوره با وکیل
اگر به دنبال وکیلی میگردید تا در زمینه جرم تهمت و افترا به شما یاری و مشورت رساند، مسترداد بهترین گزینه است. برای دریافت مشاوره تلفنی با وکیل و راهنمایی میتوانید از طریق شماره 09120372571 تماس برقرار کنید.