چگونه برای طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی شکایت کنیم و چه شرایطی دارد؟
بدیهی است که سند رسمی نسبت به سند عادی از ارزش و رسمیت بیشتری برخوردار می باشد. اما گاهی انتقال مالکیت با سند رسمی به انجام نمی رسد. و در بسیاری از موارد افراد با استفاده از سند عادی، مالکیت را واگذار می کنند. دعوای الزام به تنظیم سند یکی از پرتکرارترین دعاوی در حوزه املاک است. این دعوا معمولاً زمانی مطرح میشود که فردی ملکی را به فرد دیگری فروخته باشد، اما به هر دلیلی سند ملک به نام خریدار منتقل نشده باشد. این ممکن است به علت اهمال، تأخیر، یا هر دلیل دیگری باشد.
شرایط طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی
شرایط عمومی و اختصاصی طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک به دقت توسط دادگاه بررسی میشوند. در ادامه، شرایط عمومی و اختصاصی طرح این دعوا توضیح داده شدهاند:
- خواهان، ذی نفع بوده
- خواهان از مدارک لازم، نظیر حساب کاربری سامانه ثنا و دادخواست است، برخوردار باشد.
- خواهان، از اهلیت قانونی لازم برای طرح دعوا که شامل رشید بودن، عقل و بلوغ است، برخوردار باشد و بتواند، هزینه های لازم برای طرح این دعوا را بپردازد.
- خواهان، از یک مدرک که مثبت یک ارتباط قراردادی، میان او و فروشنده یا مالک است، برخوردار باشد.
- فروشنده، از مالکیت قانونی ملک، برخوردار باشد و ملک غیر را به موجب یک مبایعه نامه عادی، نفروخته باشد.
- ملک، در رهن یا در توقیف نباشد و پیش از این نیز دارای سند رسمی باشد.
- فروشنده، علی رغم تعهد، در موعد مقرر، از حضور در دفترخانه، امتناع نموده و خریدار، برگه عدم حضور او در دفترخانه را داشته باشد.
- خریدار، مابقی ثمن معامله که پرداخت آن را مشروط بر انتقال سند و پرداخت در محضر نموده اند را آماده کرده باشد و توان پرداخت و تسلیم آن را به مالک، داشته باشد.
- در مورد املاک نوساز، گواهی پایان کار و صورت مجلس تفکیکی اخذ شده یا همزمان با دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک، دعوای الزام به اخذ گواهی پایان کار و صورت مجلس تفکیکی نیز اقامه شود.
شماره تماس و مشاوره با وکیل
اگر قصد دارید نسبت به الزام تنظیم سند رسمی شکایتی ثبت کنید، مسترداد در خدمت شماست تا این طرح دعوی را به بهترین نحو انجام دهد. برای برقراری ارتباط با وکیل حقوقی مسترداد کافی است با شماره 09120372571 تماس برقرار کنید.