شکایت برای فرار زندانی چگونه است و چه مجازاتی دارد؟
جرم فرار از زندان یا بازداشتگاه زمانی رخ میدهد که فرد محکوم به تحمل حبس در زندان و یا فرد متهم به ارتکاب جرم در بازداشتگاه حسب دستور مقام قضایی محبوس بوده و پیش از پایان محکومیت از زندان و یا پیش از دستور مقام قضایی از بازداشتگاه فرار کنند.
مجازات فرار از زندان یا بازداشتگاه
مطابق ماده ۵۴۷ از قانون مجازات اسلامی که مقرر میدارد: هر زندانی که از زندان یا بازداشتگاه فرار نماید به شلاق تا ۷۴ ضربه یا ۳ تا ۶ ماه حبس محکوم میشود و اگر برای فرار درب زندان را شکسته یا آن را خراب کرده باشد، علاوه بر تأمین خسارت وارده به هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
همچنین زندانیانی که مطابق آییننامه زندانها به مرخصی رفته و خود را در موعد مقرر بدون عذر موجه معرفی ننمایند، فراری محسوب و به مجازات فوق محکوم میگردند.
شکایت از مامور بابت فرار زندانی
هرگاه ماموری که موظف به حفظ یا ملازمت یا مراقبت متهم یا فرد زندانی بوده در انجام وظیفه مسامحه و اهمالی نماید که منجر به فرار وی شود به شش ماه تا سه سال حبس یا جزای نقدی از محکوم خواهد شد.
شکایت برای فراری دادن متهم و مجرم
هر کس شخصی را که قانوناً دستگیر شده و فرار کرده یا کسی را که متهم است به ارتکاب جرمی و قانوناً امر به دستگیری او شده است مخفی کند یا وسایل فرار او را فراهم کند طبق قانون مجازات خواهد شد ولی در صورتی که احراز شود فرد فراری دهنده و یا مخفیکننده یقین به بیگناهی فرد متهم یا زندانی داشته و در دادگاه نیز ثابت شود از مجازات معاف خواهد شد.
شماره تماس و مشاوره با وکیل
اگر قصد دارید شکایتی در جهت فرار زندانی ثبت نمایید، پیشنهاد میشود با وکیل کیفری در ارتباط باشید. در همین راستا ما تیم مسترداد را به شما معرفی میکنیم تا با مراجعه به وکلای آن بتوانید مشکلات حقوقی خود را برطرف کنید. برای برقراری ارتباط و تماس با این تیم کافی است با شماره 09120372571 ارتباط برقرار کنید.