چگونه برای تمرد نسبت به مامور دولت شکایت کنیم و تمرد چه مجازاتی دارد؟
تمرد در لغت به معنای سرپیچی کردن، گردنکشی کردن و نافرمانی کردن است؛ در اصطلاح حقوقی این واژه به مقاومت یا عکسالعمل فیزیکی نسبت به دستورات ماموران دولتی نظیر قاضی، پلیس، مافوق و … اشاره دارد.تمرّد نسبت به مأمورین دولتی از اصطلاحات علم حقوق بوده و به معنای هرگونه حمله یا مقاومت است که با علم و آگاهی نسبت به ماموران در حین انجام وظیفه آنان به عمل میآید. عناصر جرم تمرّد نسبت به مأمورین دولتی شامل عنصر مادّی، عنصر معنوی و عنصر قانونی است. عنصر مادّی شامل مرتکب، رفتار مجرمانه، موضوع جرم و نتیجه مجرمانه است. عنصر معنوی همان سوء نیت یا قصد انجام فعل است و عنصر قانونی، ماده ۶۰۷ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی است که برای این جرم، مجازاتهایی را تعیین کرده است.
عنصر قانونی
بر اساس ماده ۶۰۷ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵، هر گونه حمله یا مقاومتی که با علم و آگاهی نسبت به مامورین دولت در حین انجام وظیفۀ آنان به عمل آید تمرد محسوب میشود و مجازات آن به شرح ذیل است.
هرگاه متمرد به قصد تهدید اسلحه خود را نشان دهد به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد اما اگر متمرّد در حین اقدام دست به اسلحه برد به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهد شد و در سایر موارد حبس از سه ماه تا یک سال محکوم میشود در ضمن اگر متمرد در هنگام تمرد مرتکب جرم دیگری هم بشود به مجازات هر دو جرم محکوم خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با وکیل کیفری مشورت کنید.
قانون مجازات اسلامی برای تمرد
هر گونه حمله یا مقاومت از روی قصد و آگاهی، به مامورین دولتیای که در حین انجام وظیفه هستند، تمرد به حساب میآید؛ مجازات تمرد به شرح زیر است:
- 6 ماه تا 2 سال زندان:
برای مجرمانی که تهدید به کشیدن اسلحه میکنند. - 1 سال تا 3 سال زندان:
برای مجرمانی که در حین تمرد اسلحه میکشند. - 3 ماه تا 1 سال زندان:
برای مواردی که شامل دو حالت قبل نشوند
شماره تماس و مشاوره باوکیل
اگر به دنبال این هستید در موارد قانونی و قضایی از جمله تمرد نسبت به مامور دولت اطلاعات و آگاهی کامل تر پیدا کنید، بهتر است با وکیل کیفری مشورت کنید. تیم مسترداد با گروهی از وکلای حرفهای و مجرب در اختیار شماست تا بتوانید از کمک آنها بهره ببرید.
برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره 09120372571 تماس برقرار کنید.